Tomtelatte....

.... förkyld, huvudvärk och allmänt hängig. Piggar upp mej med min hemmagjorda variant av tomtelatte!!
 
Värm lite mjölk med ett par krossade kardemummakapslar i, skumma den gärna ( ser snyggare ut) Lite kanelsyrup i botten på ett latteglas, en espresso från kapselmaskinen och sila över mjölken. Viktigt att sila för det är inte gott med kardemummabitar att sätta i halsen.
 
Hur gör man då kanelsyrup?? Jätteenkelt och eftersom det är sockerlag så håller det utan problem någon vecka i kylen:
 
KANELSYRUP:
125 ml strösocker
125 ml farinsocker
250 ml vatten
4-5 små kanelstänger
 
Krossa kanelstängerna lätt med mortel eller hammare, och blanda sedan allt i en kastrull. Låt koka upp och småputtra sedan ett par min. Låt svalna under lock innan kanelbitarna silas av och du häller upp på en väl rengjord flaska med lock och förvarar i kyl.
 
 
( och nix, jag orkade inte skumma mjölken idag.)