Belysning...

..... I vårt område så ligger villorna med rätt så stora trädgårdar mot varandra ( på "framsidan" är det alltså bara någon meter till staket och väg). Jättetrevligt när trädgården blir en lugn plats, men det gör också att det är MÖRKT på trädgårdssidan nu på kvällarna.
 
Men inte i Zackrissons trädgård. Sedan igårkväll så är det så mysigt och fint utanför mitt köksfönster ( bild nr två visar att det inte är någon mer än vi som ser det, och alltså ingen som kan gnälla att det är för tidigt)
 
 
 
 

Dag 28:

.... Favoritdryck!!
 
Antar att vi pratar juldryck, även om det är en oktoberutmaning ( annars är det kolsyrat, smaksatt vatten och en iskall Ginger Ale är aldrig fel)
 
Absoluta favoritdrycken till jul är Zeunerts Julmust..... jäg köper till och med för många för att kunna ha ett lager till nästkommande höst, när suget sätter in och butikerna envisas med att det fortfarande är för tidigt.
Den ska drickas i tunna glas på fot och så kall det bara går.
 
 
 
.... en annan favorit på julen är annars ett glas portvin till pepparkaka och stiltonost.
 

Dag 27:

.... något du saknade under julen 2014?!?
 
Just där och då så saknade jag det inte, men efteråt så insåg jag att för första julen i mitt då 41-åriga liv så såg jag inte på Kalle Anka!! Anledningen var enkel..... Vi bröt upp den gamla traditionen att äta jullunch hos min mamma, och istället fördes traditionen vidare till nästnästa generation. En mycket trevlig knytkalas-julafton hos min systerdotter Liselott med familj, som åtminstone kommer att upprepas i år ( och för min del hoppas jag att vi kommer få fira så ihop i många år till). Just där och då, var det ingen som ville gå upp till ovanvåningen för att kolla på tv:n utan alla valde att sitta kvar och fortsätta umgås tillsammans! Det säger väl allt om hur trevligt det var..... och för första året så satt min mamma ner och njöt av maten istället för att stressa runt för att få allt färdigt.
 
Kan verkligen rekommendera knytkalas, någon får ta med dryck, någon fisk och sill, någon det kallskurna osv..........Sedan är det ju lite lyx att min systerson är kock till yrket, och med van hand ser till att allt är ätklart samtidigt, men bara lite lyx!!