God Jul....

 
 
 
... allt är förberett för morgondagens julfirande. Sista julklappen kom äntligen med posten idag och är nu inslagen. Sillen är inlagd, alla sex sorterna, gubbröran hoprörd, marmeladen kokad till ostbrickan, drycker framställda på bricka för att kylas i morgon bitti, porslinet diskat och extrabord och stolar är framställda.
 
Nu återstår egentligen bara en enda sak; och det är att önska er alla EN RIKTIGT GOD JUL!!
 
 
Njut av maten och sällskapet, låt bli promillen om du ska köra bilen och kom ihåg att det viktigaste är att du kommer fram, inte när du gör det ( kör försiktigt alltså)
 
 
 
 
 
 

Passionsfruktstryffel....

 
Ernsts passionsfruktstryffel:
 
100 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 tsk honung
3 st passionsfrukter, innehållet
 
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, honung och passionsfrukt i en kastrull och sila sedan grädden över chokladen. Rör om till en slät smet och ställ i kylen i ca 3 timmar. Forma sedan till små bollar som rullas runt i kakao eller florsocker.
 
Mina tryfflar kom aldrig så långt så att de blev några bollar av den. Det går nämligen alldeles utmärkt att äta tryffel på sked och då försvann smeten ganska så fort!!

Paket nr 2

 
Och om det är uppenbart vad paketet innehåller (paradisask) så tar man bara lite extra snöre och rosetter!!