Det doftar jul..

 
Kokar en sats av gingerbread syrup och det doftar jul i köket. Vet att jag delat receptet innan, men detta är verkligen en favorit så här kommer receptet igen. Gillar du sötat kaffe med mjölk så MÅSTE du prova denna!!
 
 
Billys pepparkakssyrup:
 
2 ½ Dl vatten
2 ½ Dl socker, gärna råsocker men vanligt strö går jättebra
1 msk honung
1 bit färsk ingefära, ca 5 cm, skalad och skuren i tunna strimlor
1 kanelstång, sönderbruten i bitar
8 st hela hela kryddnejlikor
½ tsk hela kryddpepparkorn
½ tsk hela svartpepparkorn
½ tsk malen muskotnöt
 
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sedan sjuda på svag värme under lock i 30 minuter. Sedan ska alltihop svalna i 30 minuter innan alla kryddor silas av genom en tesil och syrupen hälls upp på flaska.
Därefter är det bara att hälla i lagom mycket i en espresso och fylla på med skummad mjölk!!
 

Present till mej själv...

 
Jag har anledning att fira lite extra... så jag köpte en present till mej själv. En fin liten röd gran från Kähler, lagom till julgransljus ( eller dom långa smala ljusen som finns på Lagerhaus). Den kommer bli så fin ihop med mina andra granljusstakar.
 
Anledningen till mitt egofirande är att JAG HAR FÅTT JOBB, vilket inte är helt självklart när man varit sjukskriven 1 1/2 år, arbetstränat i ett år, inte har nån utbildning mer än den man jobbat sej till, sökt mååånga jobb under sommaren.... så huxflux blir man istället erbjuden ett heltidsjobb, med normala arbetstider ( jobbat i matbutik innan, och då är det sparade semesterdagar som gäller om man vill vara ledig julafton-annandagen) och en ordentlig löneökning från innan. Kommer visserligen kräva lite pendlande från min sida och ett helt nytt kunskapsområde ( bildelar!!) men känner att gänget jag kommer jobba med stöttar mej fullt ut. Så jag är rätt så nöjd idag, trots att min glögg är försenad i leverans, trots att det är en minivärmebölja och trots att det fortfarande är långt till jul 😃
 

Dörrkransen...

Började med dörrkransen..
 
 
...men precis som jag misstänkte så räckte kulorna inte riktigt hela vägen. Fler är beställda på wish, så nu är det bara att vänta på den låååånga leveranstiden.
 
 
Men den kommer bli så bra på min vita ytterdörr när den är klar!!