Det doftar jul..

 
Kokar en sats av gingerbread syrup och det doftar jul i köket. Vet att jag delat receptet innan, men detta är verkligen en favorit så här kommer receptet igen. Gillar du sötat kaffe med mjölk så MÅSTE du prova denna!!
 
 
Billys pepparkakssyrup:
 
2 ½ Dl vatten
2 ½ Dl socker, gärna råsocker men vanligt strö går jättebra
1 msk honung
1 bit färsk ingefära, ca 5 cm, skalad och skuren i tunna strimlor
1 kanelstång, sönderbruten i bitar
8 st hela hela kryddnejlikor
½ tsk hela kryddpepparkorn
½ tsk hela svartpepparkorn
½ tsk malen muskotnöt
 
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sedan sjuda på svag värme under lock i 30 minuter. Sedan ska alltihop svalna i 30 minuter innan alla kryddor silas av genom en tesil och syrupen hälls upp på flaska.
Därefter är det bara att hälla i lagom mycket i en espresso och fylla på med skummad mjölk!!