Citronkola....

 
Innan du ens funderar på att göra denna beroendeframkallande koladröm, så ja..... du måste ha en termometer!!
 
CITRONKOLA:
5 3/4 dl strösocker
3 st citroner ( gärna ekologiska,eftersom du ska använda skalet)
125 gram smör i tärningar
350 gram vit choklad i mindre bitar
200 gram kokosfett i tärningar
 
Tvätta citronerna noga och riv skalet ( bara det gula) från alla tre. Pressa sedan ur all saften. Blanda saften med det rivna skalet och sockret i en kastrull och koka upp, så att sockret smälter. Sila av skalen och häll tillbaks citronsockersaften i kastrullen.
Sjud upp igen och låt småputtra till 115 grader. Tillsätt smöret och sjud till 120 grader. Ta från värmen och lägg i den vita chokladen. Låt stå någon minut så att chokladen smälter, innan du rör om ordentligt.
Rör ner kokosfettet, lite i taget och rör om ordentligt mellan varje tärning så att det blandar sej. Skulle du lägga i lite för mycket åt gången så är det bara att fortsätta röra så "går den ihop sej".
Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper i och ställ i kylen att stelna, sedan är det bara att tärna upp och njuta!!
 
Fördelen med denna kolan är att den går jättebra att frysa. Går också utmärkt att knycka direkt från frysen..... den blir nämligen inte stenhård pga allt sockret.
 
 
Receptet kommer från Jennys matblogg, det finns många både enkla och goda recept där!!