Släcktomten...

 
Mörkare kvällar betyder tända ljus, och då får lilla hustomten göra sin uppgift och släcka dem säkert. Köptes på julmarknad förra året, som kändes lite halvkonstig..... 15 grader varmt och grönt ute, samtidigt som utställare ville sälja fårskinn och i varje hörne utomhus fanns tända eldkorgar. Åker gärna dit i år igen, men det gör absolut inget om det är minusgrader och gärna snö!!

Julstjärna

 
Julstjärnor brukar inte trivas så jättebra hemma hos oss, antar att det kan vara en kombo av för lite vatten och dragiga fönster...... Men förra julen fick en stackare stå kvar i fönstret fast den tappade alla bladen. Och nån gång när vårsolen kom så började små gröna knoppar kika fram på stammen. Nu så står den så här grön och fin i nya tvrummet...... Och amaryllisen från ifjol får sej en köldchock i kylen!!

Städar....

 
Vi har haft en helhelg med städning och kabeldragning. Imorgon kommer fiber in i huset .... ÄNTLIGEN!! Dottern har flyttat ner till källaren, lite provisoriskt än. Vi har ett rum som mest används som skräprum fast det hetat att det varit mitt syrum. Det rummet ska totaltenoveras så att det blir hennes sovrum och rummet utanför blir som ett vardagsrum, allt med egen ingång. Lyx med andra ord för en sjuttonåring.
 
Hennes gamla sovrum ska göras om till tvrum och det som idag är tvrum/ matsal blir en större matplats med en läshörna. Och allt detta har resulterat i en släpkärra med skräp!!
 
Och mitt i alltihop så hittar jag korgen med förra julens tidningar. Blir inget mer städat idag!!