Sommar på burk

 
 
Sparar lite sommar på burk till hösten och vintern. Grannen har blommande fläder som jag fick ett gäng klasar av ( tack Marie och Johan). Så jag passade på att göra flädersirap till pannkakor, drinkar och allmän smaksättning efter ett recept från mat&vinguiden.
 
FLÄDERSIRAP ca 1 liter
 
Koka upp 1 kilo strösocker och 5 dl vatten. Låt småputtra i 5 minuter. Ta från värmen och tillsätt 1 kluven vaniljstång, ca 15 blomklasar fläder och rivet skal och saft av 2 citroner. Koka upp igen och låt sjuda i 5-10 minuter. Lägg på ett lock och låt stå och dra ett par timmar (gärna över natten) innan sirapen silas genom en finmaskig sil och hälls upp på burk. Förvaras nån vecka i kyl eller frys för längre förvaring.
 
Burkarna är köpta på dollarstore, 8 st för 20:-, kanonpris!!