De två senaste åren har vi griljerat ett blomkålshuvud. Vi förkoker det lite först så det blir mjukt och sedan penslar vi på samma griljering som man har till julskinka. I övrigt så letar jag också efter lite ny vegetarisk julbordsinspiration.
Åh det finns massor av kul recept. Min syster och hennes pojkvän är veganer och de har testat många roliga julrecept till julbordet. De har gjort gravad morot med rökessens, vegansk grönkål (som vi gärna äter i Halland) och dopp i grytan med grönsaksbuljong funkar utmärkt t ex. Har även sett att det finns recpet på inlagd aubergine som ska efterlikna sill.
Hej där!
Det brukar finnas massor med inspiration i tex ICAs buffé och coops tidning, sedan finns det - troooor jag - en del kokböcker med vegetarisk mat. Bla rotselleri griljerad har jag hört ska vara kanoners! Men testa att följa några vegoinfluencers på instagram också, misstänker att de kommer inspirera och ev lägga ut några recept. Finns en som heter @javligtgott som har en blogg med samma namn, sedan har du @mattias_kristiansson med blogg, och grundare av Sveriges största vegetariska mattidning VEGO. (Den lär ju ha julvegorecept!)
Mvh
Ulrika
@julfabriken.se
Gå in på Matildas jul, hon har en hel del julvegorecept. Jag har några få. Jag kommer skriva mer i höst om julvego mat 😀.